27 Jan 2013

misi Cik Moncet untuk 30.03.2013

misi Cik Moncet untuk 30.03.2013


cuaca sejak dua tiga empat menjak ni panas.
maybe sebab perubahan cuaca bumi ( eh betol ke info ni cik moncet?)

geram pulak dengan Celcom ni tetibe je tak bleh nak send message.. aishhh ! 
( kipas2 bagi sejuk sikit ati kite ni !) dah la geram dengan Incik Sepet.. 
pandai je pos borang kawen guna SKYNET ! huh ! pos guna POSLAJU dah la! da lebih 3 hari tak sampai2 , apekes??? 
kadang2 nak hangin jugak dengan beliau tapi kang kalau dipanjang2kan memang perang dunia ke brape ntah! 
ok lupakan tentang kes tersebut !

program menurunkan berat badan aku nampaknya dah menunjukkan hasil ! aiceceh ! bangge 3saat !
punya la bersemangat skipping a.k.a 'jumprope' ! skarang dah larat nak skipping sampai 2000x sehari.. haha.. prestasi membanggakan okee! dengan penuh semangat meh cik moncet share ngan kamoo sume meh..  sharing is caring.. ahakss!

Target Cik Moncet 

10.01.2013 - 30.03.2013 ( tepat2 tarikh nikah tu wawawa)

cik moncet buat target penurunan 1kg untuk 1 minggu.
kantoi berat aku skang camtu ! haha ! 
tapi takpe2..
ni pembakar semangat jugak utk orang2 laen kan..
btol3...-- upin ipin cakap ! hik3..

10.01.2013 - 17.01.2013  :   58kg
17.01.2013 - 24.01.2013  :   57kg
24.01.2013 - 31.01.2013  :   56kg
31.01.2013 - 07.02.2013  :   55kg
07.02.2013 - 14.02.2013  :   54kg
14.02.2013 - 21.02.2013 :   53kg
21.02.2013 - 28.02.2013 :   52kg
28.02.2013 - 07.03.2013 :   51kg
07.03.2013 - 14.03.2013 :   50kg
14.03.2013 - 21.03.2013 :   49kg
21.03.2013 - 28.03.2013 :   48kg

amacam ok tak ? setakat ni alhamdulillah dah mencapai target ! syukur2..
yang penting disiplin tinggi! 
chaiyok2!

  • breakfast 2keping roti
  • lunch nasi 1 senduk + lauk + teh hjau 1 cawan
  • minum petang ( roti or biskut)
  • dinner - milo + oat

tapi kan sebenanrnya aku tak ikot sangat bab makan ni sebab aku lebihkan kepada senaman.
yela selama ni memang jarangggggggg2 aku bersenam..
tapi memang best sangat sejak dah rajin skipping ni badan lebih cergas !
aku memang suka skipping sebab kat dalam rumah pon dah bleh buat.
takde sape nampak ! hehe!
lebih privacy la kan...

ok bercerita tentang produk2 untuk kuruskan badan yang tengah hangat kat pasaran sekarang,
aku  memang takde guna mane2 produk pon..
sebabnye kebanyakn produk bile stop pengambilan mesti badan naik semula..
aku rajin jugak tengok FB KevinZahri

pembakar semangat aku tu!
sebab ramai individu yang berlebihan berat badan dah berjaya sejak amalkan tips2 dari beliau !
tak payah nak keluar duit pon . dengan bersenam & kawal nafsu makan tu dah boleh kurus ! cayalahhh!

ni quote yang aku c&p dr FB bliau



amacam paham tak ? 

ok la. untuk permulaan blog aku ni yang tak brape nak menarik.. (huhu ayat sentap je)
tak tau nak kategorikan blog aku ni blog spesis ape.. 
takde mimpi pon nak jadi blogger terkenal ..haha
cuma bila bosan2 ade jugak la tempat untuk aku luahkan.. (ade ke orang nak bace?)
nak dibandingkan dengan blog yang dulu mayb mase tu blum kenal erti dewasa..
ayat pon merapu meraban..
so tunggu next en3 yew..
^ . ^ 


No comments:

Post a Comment

komen akan dibace bile saye on9..hihihi

There was an error in this gadget